Maatregelen COVID-19 (coronavirus)

Op basis van de laatste inzichten en aangescherpte maatregelen vanuit de overheid en het RIVM heeft Aquesta maatregelen ondernomen om de gezondheid van onze medewerkers en relaties en de continuïteit van onze dienstverlening te waarborgen.

Dit betekent concreet dat wij de komende tijd organisatorisch een aantal aanpassingen aanbrengen. Onze medewerkers zullen gedeeltelijk vanuit hun thuiswerkplek werkzaam zijn, afspraken bij de klanten zullen worden uitgesteld tot na 6 april, indien afspraken niet kunnen worden uitgesteld dan stimuleren wij zoveel mogelijk virtuele vergaderingen.

Wij realiseren ons dat de beschikbaarheid van onze ICT diensten nu belangrijker is dan ooit. Met zijn allen werken wij er hard aan om u de service en dienstverlening te blijven bieden die u van ons gewend bent, daarbij blijven wij nauwlettend de ontwikkelingen volgen en zullen aanpassingen doorvoeren om de continuïteit te blijven waarborgen. Onze wachttijden kunnen mogelijkerwijze langer zijn dan normaal vanwege de vele verzoeken die bij ons binnen komen (met name verzoeken om thuiswerken in te stellen). Wij vragen hier uw begrip voor. Een flexibele houding vanuit ons allemaal is daarbij belangrijker dan ooit. Indien u vragen heeft, neemt u dan contact met ons op via 010 – 3600000.