Vijf manieren om ervoor te zorgen dat werknemers geëngageerd en productief blijven

aquesta-vijf-manieren-om-ervoor-te-zorgen-dat-werknemers-geengageerd-en-productief-blijven.jpg

Je bedrijf zal nooit over een krachtiger concurrentievoordeel beschikken dan je werknemers. Maak je de juiste keuzes om dat voordeel ten volle te benutten – of er zelfs maar aan vast te houden?

Help je werknemers geëngageerd, tevreden en productief te blijven

Slechts 13% van de werknemers wereldwijd is enorm geëngageerd en enorm tevreden over hun werkplek. Van zij die enorm geëngageerd zijn, heeft 88% een betere controle over waar en wanneer ze werken — ze kunnen privéruimtes vinden om in te werken wanneer ze zich willen concentreren, ze werken vlot in teams en maken hun eigen keuzes over de manier waarop ze willen werken.

Een belangrijke manier om je eigen werknemers te helpen om geëngageerd, tevreden en productief te blijven — en hun beste werk te leveren — is door de juiste technologie. Je werknemers zijn gewend aan consumententechnologie die vlekkeloos werkt. Als ze een probleem hebben, downloaden ze simpelweg een andere app. Maar op het werk moeten je werknemers gemakkelijk en naadloos communiceren en samenwerken, allemaal met dezelfde toolset, of ze nu op kantoor of van thuis uit werken — en ze hebben toestellen nodig die ontworpen zijn om zo veel mogelijk voordeel te halen uit hun tools. Zo niet kunnen ze te maken krijgen met niet-gesynchroniseerde of ontoegankelijke bestanden, afgeschermde gegevens of apps die niet zo goed werken op mobiele toestellen. Technologische problemen zoals deze zorgen niet enkel voor frustratie bij werknemers, ze belemmeren ook hun mogelijkheid om samen te werken, meningen en ideeën te delen en kwalitatief werk te leveren.

Dat is misschien de reden waarom veel werknemers technologie in eigen hand nemen: minstens 1 op 4 zoekt zijn eigen mobiele en cloudgebaseerde apps uit. Maar wanneer je werknemers onofficiële tools gebruiken, is het bijna onmogelijk om je bedrijfsgegevens te beschermen.

Haal meer uit je werknemers

In dit e-boek bekijkt Microsoft hoe je problemen met technologie waarmee je werknemers dagelijks worden geconfronteerd, kan aanpakken en hoe je hen kan uitrusten zodat ze elke dag weer het beste van zichzelf kunnen geven, terwijl je gegevens en informatie beveiligd zijn.

Nieuwsgierig naar hoe wij bij Aquesta omgaan met de groeifase en de personele invulling? Lees dan 'Doordacht groeien'.

Mocht je na het lezen van deze blog nog vragen hebben of aanvullend advies wensen, neem dan contact met ons op via 010 360 00 00 of info@aquesta.nl.

« Terug

Hou mij op de hoogte.

Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres