Cloud computing, nu en in de toekomst

Aquesta-Cloud-computing-nu-en-in.jpg

Geen enkele sector verandert sneller dan die van de IT. En aangezien IT de belangrijkste bouwsteen is voor succesvolle bedrijven, heeft dat een enorme invloed op het ondernemen. Eén trend is hierin overduidelijk zichtbaar: alles gaat in de Cloud.

Aquesta gelooft erin dat iedereen overal en altijd prettig moet kunnen werken. Cloud computing levert hier een belangrijke bijdrage aan door via het internet hardware, software en gegevens op aanvraag beschikbaar te stellen, ongeveer zoals elektriciteit uit het lichtnet. In plaats van de ‘ouderwetse’ USB stick, maken bedrijven tegenwoordig steeds vaker gebruik van Cloud opslag waar bestanden kunnen worden opgeslagen, geraadpleegd en gedeeld. Deze Cloud opslag is te vergelijken met een harde schrijf, die op een andere (onbekende) computer staat en is verbonden met internet. Vanaf een eigen device (laptop, tablet of telefoon) is het mogelijk om via internet verbinding te maken met deze computer en zijn ‘jouw’ ruimte en opgeslagen bestanden beschikbaar.

Veel voordelen dus. De interesse voor de Cloud zal niet voor niets de komende jaren alleen nog maar toenemen. Dat merken wij bij al onze klanten. Inmiddels hebben wij geen enkele klant die geen gebruik maakt van een Cloudoplossing. Niet veel bedrijven willen op termijn nog fysiek een eigen fysieke serverinfrastructuur hebben. Hedendaagse IT-toepassingen vragen immers veel van de capaciteit van IT-omgevingen van bedrijven. Zoveel, dat er steeds vaker wordt uitgeweken naar de public Cloud waarin vele diensten worden aangeboden. Het past in de digitale transformatie en modernisering van applicaties die bedrijven, medewerkers en klanten helpen hun werkzaamheden te optimaliseren.

De implementatie is ook steeds eenvoudiger. Een paar jaar geleden moest je als bedrijf bij de inrichting van je IT-omgeving een aantal forse strategische keuzes maken waar je een aantal jaar aan vastzat. Cloud computing is tegenwoordig dusdanig modulair, dat Aquesta het mogelijk maakt om IT-omgevingen in abonnementsvorm aan te schaffen. Zo kan je als bedrijf heel flexibel schakelen, zonder geld over de balk te smijten of dat je voor een lange tijd aan systemen of licenties vastzit. Dat besef van uitwisselbaarheid en toegankelijkheid druppelt zo langzamerhand wel door tot in alle sectoren van BV Nederland. Aquesta is hierbij een betrouwbare partner.

De hardware op eigen locaties zal dus steeds meer verdwijnen. In plaats daarvan wordt er op nagenoeg alle terreinen overgeschakeld naar SaaS (Software as a Service) en PaaS (Platform as a Service) oplossingen. Behalve gemakkelijk is dat ook gebruiksvriendelijk en vooral veiliger, want met Single sign-on zijn de eindgebruikers in staat om eenmalig in te loggen waarna automatisch toegang wordt verschaft tot meerdere applicaties en resources in het netwerk. En aan al die resources zijn ook weer specifiek (veiligheids)voorwaarden te verbinden. Die naadloze integratie tussen verschillende platformen in de Cloud is echt de toekomst. Dat maakt werken prettig voor ons als dienstverlener maar juist ook voor onze klanten.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Cloud computing? Dan kom ik graag met jou in gesprek. Neem contact met ons op via info@aquesta.nl of 010 - 360 00 00.

« Terug

Hou mij op de hoogte.

Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres